Farsangi rózsafánk
Farsangi időszak lévén ugyan jelmezt, álarcot vagy dekorációt nem készítettem, de egy kis fánksütéssel búcsúztatom a telet és várom már a tavaszt :).
Ma egészen tavaszias idő van, úgyhogy a napfényt is élvezhettem fánkevés közben :).
A farsang nagy klasszikusa a szalagos fánk, de a kezembe került a rózsafánk receptje és eléggé megtetszett, úgyhogy ma neki is láttam. A recept, - ami alapján dolgoztam - megtalálható az Apróséf oldalán.
Egy kicsit babrásnak találtam és az is volt :), de nagyon finom lett, megérte elkészíteni. A leírás szerint kb. 30 db. fánkot tudunk sütni a megadott mennyiségekből, nekem 15 db. lett és sokkal több lisztre volt szükségem, mint amennyit a recept tartalmaz. A baracklekvár helyett vegyes gyümölcs ízűvel tálaltam.
Azt hiszem fogok még sütni ilyen fánkot máskor is! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése