Ajándékozzunk mesét! Eszter meséje

Régóta foglalkoztat az a gondoltat, hogy saját mesével ajándékozzam meg a gyerekeket. Anno gyereknap idején támadt ez az ötletem, de akkor sajnos már nem volt elég időm arra, hogy meg is valósítsam. Idén karácsonyra viszont minden rendelkezésre állt: idő, motiváció, elszántság, bátorítás, támogatás és kitartás :).


Eszter meséje tükrözi személyiségét és megismerhetjük őt a történeten keresztül. Meseírás közben voltak természetesen "bambulós" pillanatok, amikor elfogytak a szavaim, de aztán kellő kitartással összeállt egy kerek egész történetté. Számomra igazából elkezdeni volt nehéz. Amikor már túljutottam a bevezető szakaszon, - ahol időnként volt, hogy csak szavakat pakolgattam egymás mellé - több szál és kép jelent meg a képzeletemben. Ettől kezdve már csak le kellett írnom.

A mese, könyvvé tételében a Cewe segített. Fotóvilág szoftverével szerkesztettem meg a szöveget és rendeltem hozzá a grafikákat, képeket. A négyzet alakú fotókönyvet választottam (21cm*21cm), mert számomra ez egy kedvező formátum volt árban és megjelenésben is. Nagyon egyszerű a szoftver használata és ötletes megoldásokat kínál. Egy kis gyakorlással fantasztikus fotókönyvet készíthetünk. Így emlékeinket nemcsak digitálisan, hanem nyomtatott formában magas minőségben láthatjuk. Az én esetemben most mesét :).




Részlet Eszti meséjéből

"Eszti elment, s Folti egyedül maradt. Felnézett a sötét égre, nézte a csillagokat, s remélte, hogy Lili jól van. Sokáig hallgatta a többi kutya beszélgetését, nagyon fáradtnak érezte magát, s hajnal körül álomba szenderült.
Másnap hideg reggelre ébredt. Fagyott az éjszaka. A többi kutya már nagyon izgatottan várakozott.

- Mi történik most? – kérdezte a többieket, de azok nem válaszoltak.
- Hahó! Mi történik? Miért vagytok ilyen izgatottak? – kérdezte újra hangosabban.
- Maradj már és figyelj! Itt a reggelizés ideje és már nagyon éhesek vagyunk. Nézd ott elől azt az embert, látod mit csinál? Most készíti a finom falatokat. Reggeli után jó formában kell lennünk, mert örökbefogadó nap vár ránk. Úgyhogy készülj!
- Micsoda? Mi az, az örökbefogadó nap? Mire készüljek?

De választ már nem kapott. Folti alig várta, hogy Eszter jöjjön, beszélhessen vele és elkezdődjön Lili keresése. Meglátta a lányt, s majd kibújt a bőréből örömében, amikor végre megérkezett.

- Eszti már nagyon vártalak! Mi történik itt? Ki ez a sok ember és miért viszik el a többieket?
- Szia, Folti! Ma örökbefogadó nap van. Tudod, vannak olyan kutyák, akiknek már nincs gazdája,s egy ilyen nap alkalmával új gazdához kerülhetnek.
- Hogy-hogy nincs gazdája, ez hogyan történhet meg? – kérdezte hitetlenkedve Folti.
- Sok oka van. De ezt majd később megbeszéljük. Ma fontos dolgunk van, meg kell keresnünk Lilit – mondta Eszter, s remélte ez a téma nem kerül többé szóba.

Mindig nehéz beszélnie erről egy gazdi nélkül maradt kutyával. S titkon abban reménykedett, hogy Foltinak nem kell megismernie ezt az érzést."





Megjegyzések